Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Trash (Σκουπίδια)

 Αυτή την Κυριακή, 14/01/2024, θα δούμε την ταινία "Σκουπίδια" και θα κόψουμε και τη βασιλόπιτα

Σας περιμένουμε στις 18:00

Λίγα λόγια για την ταινία: 

Τρία μικρά παιδιά που ζουν στις παράγκες του Ρίο Ντε Τζανέιρο βρίσκουν στη χωματερή ένα πορτοφόλι, το οποίο γρήγορα διαπιστώνουν πως αναζητά επιτακτικά η τοπική αστυνομία. Αποφασισμένα να ανακαλύψουν το λόγο, μπαίνουν στο στόχαστρο ενός αδίστακτου αστυνομικού που δουλπου δουλεύει για λογαριασμό ενός διεφθαρμένου πολιτικού που δουλεύει για λογαριασμό ενός διεφθαρμένου πολιτικού.



 Οι μαθήτριες/μαθητές απαντούν στο ερωτηματολόγιο: https://forms.gle/WtrvvnYwuJGejAgZ6 

Βαθμολογία της ταινίας:



Σκηνή που ξεχώρισαν:
Η πιο ξεχωριστή σκηνή για εμένα ήταν όταν τα παιδιά πετούσαν τα λεφτά στον αέρα και οι άνθρωποι τρέχανε να τα πάρουν.
Ξεχώρισα τη σκηνή στο τέλος της ταινίας,όπου τα φτωχά παιδιά μοίρασαν,νιώθοντας ευτυχία κσι χαρά,τα χρήματα στους συγχωριανούς τους που δούλευαν κι αυτοί στη χωματερή
Μήνυμα ταινίας:
Θεωρώ ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει η ταινία είναι πως η ζωή είναι πολύ πιο σκληρή και διαφορετική σε άλλες χώρες.
Το μήνυμα της ταινίας είναι ότι στον κόσμο μας υπάρχει διαφθορά,η οποία πολλές φορές σχετίζεται με άτομα που διαχειρίζονται την εξουσία.Υπάρχουν όμως πάντα άνθρωποι που στέκονται εμπόδιο στα κίνητρά τους,επιδιώκοντας τη δικαιοσύνη.
Ενδεικτικές Παρουσιάσεις-Κριτικές:
Η ταινία αυτή είναι διασκεδαστική, ρεαλιστική και είχε ωραία πλοκή.
Η ταινία "Trash" είναι ταινία περιπέτειας και δράσης.Τρία παιδιά που ζουν φτωχά,βρίσκουν στη χωματερή ένα πορτοφόλι που κρύβει ένα μυστικό.Προσπααθούν με κάθε τρόπο να αποκαλύψουν και να ξεσκεπάσουν τα παράνομα σχέδια των ανθρώπων που εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα.Η ταινία έχει αισιόδοξο μήνυμα,αφού οι πρωταγωνιστές , μέσα από περιπέτειες ,φτάνουν στον στόχο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου