Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Campeones (πρωταθλητές)

Αρχίζει η ταινία
Παράταμε τώρα
Πλησίασε η ώρα
Αρχίζει η ταινία
Κανείς μη κουνιέται σωπάστε
κι αρχίζει η ταινία...

Ξεκινήσαμε σήμερα με την ταινία Campeones. 

Λίγα λόγια για την ταινία: 
Ο Μάρκο είναι ο δεύτερος προπονητής μιας ομάδας μπάσκετ. Έχει προβλήματα στη δουλειά, με τη σύντροφό του και σχεδόν με τα πάντα γύρω του. Έπειτα από ένα ατύχημα με το αμάξι του, στο οποίο οδηγούσε μεθυσμένος, αναγκάζεται από το δικαστήριο να γίνει προπονητής μιας πολύ ιδιαίτερης ομάδας που αποτελείται από άτομα με νοητική αναπηρία.

Παραδόξως, ο Μάρκο θα είναι αυτός που θα μάθει την ομάδα που έχει θέληση να ζήσει και να δώσει σημασία σε πράγματα που πραγματικά έχουν αξία...
Οι μαθητές/μαθήτριες απαντούν στο ερωτηματολόγιο:https://forms.gle/8s7yH4nuziScERN19   και σύντομα θα αναρτηθούν οι κριτικές τους.






Οι κριτικές-τα σχόλια των μαθητριών/μαθητών:

Η βαθμολογία της ταινίας:



Σκηνή που ξεχώρισαν:

Την τελευταία σκηνή
Ξεχώρισα την σκηνή με το ασανσέρ
Η σκηνη η οποία πραγματικά με ενθουσίασε είναι όταν τελείωσε το πρωτάθλημα.
Την σκηνη η οποία ο άνθρωπος που φοβόταν το νερό τον έκαναν να ξεπεράσει το φόβο του
Η σκηνή που μου άρεσε περισσότερο στην ταινία που είδαμε ήταν η τελευταία που ο προπονητής έφευγε για να πάει να προπονήσει την εθνική Ισπανίας και η παλιά του ομάδα τον ακολουθούσε για να τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά.
Η σκηνή στον τελικό αγώνα που όλοι χαίρονταν
Η σκηνή που ξεχώρισα ήταν η στιγμή του αποχαιρετισμού στο τέλος της ταινίας. Ο Μάρκο έχοντας ολοκληρώσει το έργο του στην ομάδα, μιας και τέλειωσε η ποινή του, αποχαιρετά τους αθλητές με νοητική υστέρηση και μοιράζεται μαζί τους μοναδικά συναισθήματα.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει:
Ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξερετως χρειάζονται κάποιον για να τους υποστηρίζει και να πιστεύει σε αυτούς
Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίδιοι στα διακαιώματα
αυτή η σκηνή είναι αρκετά καλή, αφού ακόμα κι αν βγήκαν δεύτεροι χάρηκαν και υποστήριξαν τον ενθουσιασμό των αντίπαλων τους, επομένως το μήνυμα που προσπαθεί να μας περάσει είναι η φιλικές σχέσεις μεταξύ των αντίπαλων και το αίσθημα της νίκης ακομα κι αν δεν βγαίνουμε πρώτοι!
Ότι όλοι η άνθρωποι είναι ίσοι
Πιστεύω το μύνημα που θέλει να περάσει αυτή η ταινία είναι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τις αδυναμίες του όμως εμείς θα πρέπει να μην τον κοροϊδεύουμε αλλά να τον συμπαραστέκομαι σε στις δύσκολες στιγμές του.
Το ότι όλοι έχουμε δυνατότητες και πρέπει να λειτουργούμε ως ομάδα
Το μήνυμα της ταινίας είναι ότι τα άτομα με νοητική υστέρηση, όπως και όλοι οι άνθρωποι ,έχουν ίσα δικαιώματα στην ζωή, στην εκπαίδευση και στην δημιουργία. Χρειάζονται ενθάρρυνση και στήριξη για να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και ταυτόχρονα μπορούν να εμπνεύσουν όποιον σταθεί δίπλα τους.
Ενδεικτικές παρουσιάσεις-κριτικές
Ο Μάρκους είναι ένας προπονητής μπάσκετ με πολλές δυνατότητες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει ούτε στα προσωπικά αλλά ούτε και στα επαγγελματικά. Μετά από μία βραδιά μέθης, και αφού έχει απολυθεί λόγω του υπεροπτικού χαρακτήρα του, τρακάρει ένα αστυνομικό όχημα. Ο δικαστής, αντί για 18 μήνες φυλάκισης, του προτείνει κοινωφελή εργασία ενενήντα ημερών σε μία ομάδα μπάσκετ εφήβων με νοητικές δυσκολίες και εκείνος με βαριά καρδιά δέχεται. Από εκεί που του φενόταν υποχρέωση του φάνηκε μετά από λίγο καιρό σαν να προπονεί μια κανονική για αυτόν ομάδα.
Πολύ ξεχωριστή ταινία με ωραίο μήνυμα. Μέσω της πλοκής και των ερμηνειών των ηθοποιών, ευαισθητοποιει, ενημερώνει και ταξιδεύει τον θεατή σε μια ποικιλία συναισθημάτων!
Η ταινία <<Campeones>> είναι χιουμοριστική και συναισθηματική. Ο Μάρκο είναι προπονητής μιας ομάδας μπάσκετ και έπειτα από μια δικαστική ποινή αναγκάζεται να προπονήσει μια ομάδα ατόμων με νοητική υστέρηση. Η επαφή με αυτούς τους ανθρώπους θα τον κάνει να δει τη ζωή διαφορετικά. Θα πρότεινα αυτή την ταινία, για το αισιόδοξο μήνυμα της και για την σπουδαία απόδοση των ηθοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου